Σελίδες

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα μέσω Κοινωνικής Δικτύωσης

ΕΛΙΑ: συνέντευξη τύπου, από τους εκπροσώπους της ΕΛΙΑΣ για να παρουσιάσουν τους στόχους της συνδιάσκεψης που ξεκινά το Σάββατο - Κυριακή στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, όπου θα συμμετέχουν 1500 «σύνεδροι». Η συνδιάσκεψη είναι η ιδρυτική για την Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη, στην οποία θα χαιρετήσει και ο υποψήφιος επίτροπος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος κος Μάρτιν Σουλτς.

ΝΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ: τελευταία έχει γίνει λάστιχο μια φράση που είχε πει ο Μάο Τσε Τούνγκ: «αφήσετε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν». Τελικά όμως πρέπει να θυμηθούμε και λίγο την ιστορία και που οδήγησε η φιλοσοφία του μεγάλου «Τιμονιέρη» την χώρα του. Θυμίζω στην «Πολιτιστική Επανάσταση». Τι ήταν η «Πολιτιστική Επανάσταση» όλοι πλέον το ξέρουμε. Πολύ περισσότερο το ξέρει η ηγεσία του Κ.Κ.Κ. που στην συνέχεια έκανε την επιλογή να υιοθετήσει την αγορά και τον πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό για την ανασυγκρότηση της χώρας από τα ερείπια της «Πολιτιστικής Επανάστασης» του μεγάλου «Τιμονιέρη».

ΠΟΤΑΜΙ: «Το Ποτάμι είναι ένα κίνημα που κλέβει ιδέες από την Αριστερά, από την φιλελεύθερη παράταξη» Στ. Θεοδωράκης.
«Το κίνημα Μ5S του Μπέπε Γκρίλο είναι ένα «κίνημα πέρα από την Δεξιά και την Αριστερά» λέει το πρόγραμμα του.
Και οι δύο μαζί διακηρύττουν ότι είναι κινήματα πολιτικά, «χωρίς πολιτικούς». Εννοούν τους επαγγελματίες πολιτικούς. Για να δώσουν έμφαση στη «κοινωνία των πολιτών». Ακούγοντας τον Σ. Θεοδωράκη χθες, ότι το πρόγραμμα «εθνικής ανασυγκρότησης» θα διαμορφώσουν οι πολίτες ακούγετε ωραία!!   Όμως χωρίς πολιτικά σχέδια – προγράμματα, χωρίς ιεραρχικές δομές και στοιχειώδη οργάνωση, μπορεί να γίνει; Εντάξει τα social media, μπορεί να έχουν ενισχύσει τις μορφές αμεσοδημοκρατίας, όμως δεν έχουν υποκαταστήσει τα πολιτικά κόμματα σαν θεσμούς της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.
Ο Ιταλικός τύπος και ιδιαίτερα η εφημερίδα Repubblica (εφημερίδα της κεντροαριστεράς) και από τις πιο έγκριτες στην Ε.Ε., που διαβάζεται σε πολλές χώρες, χαρακτηρίζει το κίνημα του Μ5S και ιδιαίτερα το ιδρυτή του σαν «κίνημα αντιπολιτικής». Με βάση και τη ίδια την εμπειρία οι διαδικασίες συμμετοχής των μελών του, μέσω της κοινωνικής δικτύωσης για την λήψη αποφάσεων στα θέματα πολιτικών ή αντιμετώπισης προβλημάτων, όλο και περισσότερο εκφυλίζονται.
Για αυτό είναι προτιμότερο «να κολυμπάς κόντρα στο ρεύμα» μια άλλη σημαντική φράση του «μεγάλου τιμονιέρη».

ΧΗΜΙΚΑ: αποχή από τις Ευρωεκλογές αποφάσισαν οι κάτοικοι της Γαύδου, διαμαρτυρόμενοι για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο. Μάλλον διαθέτουν μεγαλύτερη και καλύτεροι ενημέρωση από τους υπόλοιπους πολίτες άλλων περιοχών στη Ε.Ε. που και αυτούς αφορά άμεσα το πρόβλημα!!


Αρτεμάκης Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου