Σελίδες

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΨΗ Αριστερές παπαρολογίες με αρχή-μέση-τέλος, Θεσ/νικη – ΔΕΘ, Σεπτεμβριος 2014.

Η κρίση ξεκίνησε  σαν ένα μικρό «παραμύθι για δράκους» που μας διηγήθηκε ο Αλέξης, είναι μόνο «συστημική» όπως μας είπε ο Ε. Τσακαλώτος, για να καταλύξει στους μαιάνδρους του εθνικολαϊκισμού, περί προδοσίας – Γουδί – δοσίλογων – μερκελιστών της  ΠΛΑΤΕΙΑΣ των αγανακτησμένων, με τους «διανοούμενους» Κουτρούγκαλους-Βαρουφάκιδες & Σία. Είχαν προηγηθεί τα αντικαπιταλιστικά κινήματα των μπουρζουάδων «του δεν πληρώνω» και των γραφικών αστέρων – δημάρχων της «Τελεία».
Σήμερα διανύουμε την φάση της αρπαγής της Εξουσίας και της Περσεφόνης σε ένα νέο ζόφο ακατάσχετων ιδεοληψιών.
Αρχίζουν να «ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ» και «η έλλειψη Οδικού Χάρτη για  έξοδο από το Μνημόνιο»!! Μας το είπε ο Γ.Σταθάκης μετά από την επιστροφή του από την ετήσια ΓΣ του ΔΝΤ! Και όλα αυτά μπροστά από ένα τελείως θολό τοπίο «ακύρωσης των μνημονιακών νόμων» και «επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης».
Όλα αυτά θα γίνουν σε συνενόηση με τους δανειστές και εταίρους μας και χωρίς σκίσιμο και μονομερείς ενέργειες λέει το 70% των παλαβών ριζοσπαστών αριστερών, με το άλλο 30% να είναι έτοιμο για όλα και να προτείνει την προετοιμασία του Σχεδίου Β, μαζί με Αλαβάνο και έξοδο της χώρας από το Ευρώ και πρόσω ολοταχώς για την Δραχμή . Είναι οι νεοκομμουνιστές της Αριστερής Πρωτοβουλίας των Λαπαβίτσα-Λαφαζάνη και των κινημάτων αντίστασης και ανατροπής του Καπιταλισμού!
Και ο επίλογος για την εφαρμογή ένος Προγράμματος Κυβέρνησης της Αριστεράς, «χρειάζεται Αίμα και Δάκρυα», προτείνει από την άλλη πλευρά του Αντλαντικού ο Γ Βαρουφάκης που συντόνισε και την μεγάλη στροφή του ΤΕΞΑΣ η οποία κατάληξε σε διεθνή συμμαχία με κύκλους των liberals, εκφράζοντας και την στροφή του Συριζα από την Αμέρικα Λατίνα του Τσάβες και της Κριστίνα Φερνάντες προς την άλλη πλευρά της Αμερικής στις ΗΠΑ «Δολοφόνοι των λαών Αμερικάνοι»!
Για να επακολουθήσει η μεγάλη περίοδο διαμόρφωσης του ευρωπαϊκού προφίλ του Αλέξη ως επικεφαλής υποψηφίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις τελευταίες Ευρωεκλογές –lista Tsipras, Ιταλία - με προϊόντα «αριστερής ελπίδας» made in Greece, καθιστώντας τη χώρα το «εξαγωγικό θαύμα» στη Ευρώπη σε «αριστερές παπαρολογίες», μέσω των Focolari έφτασε μέχρι τον Πάπα Φραντσέσκο «το Πάπα των φτωχών» στα πλαίσια του διαλόγου μεταξύ των διαφορετικών δογμάτων! Πριν όμως είχε προηγηθεί το Αγιο Ορος και το εμβάπτισμα στα άδυτα της Ορθοδοξίας και του Μοναχισμού, μπροστά στην αγία εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί»!
Με αποκορύφωμα την συνάντηση με το νέο-ανορθολογισμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων των Ψεκασμένων του Π Καμένου, για προγραμματικές συγκλίσεις στο αν θα πρέπει να προβάλλουν αντίσταση στο νέο-μερκελικό τοκογλυφικό κεφάλαιο που δυναστεύει την χώρα με τα νέο-αποικιακά μνημόνια και τους ελέγχους των σεκιουριτάδων στα αεροδρόμια!
Η παρουσίαση του Προγράμματος «βλέπουμε και κάνουμε» της Θεσ/νικης επιμελήθηκε ο Γ Δραγασάκης για την «ανθρωπιστική κρίση» χωρίς οικονομία. Αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου προγράμματος που δεν παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ λόγο διαφωνίας ως προς το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας μεταξύ Μηλιού και Σταθάκη ως προς το τι ορίζεται Μεγάλη Περιουσία;[Η ΝΕΑ ΒΙΒΛΟΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ, την επιμέλεια έχει ο Γιάννης Δραγασάκης]*

*όλα αυτά στρατηγικό στόχο έχουν να τροπάξουν ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ – ΑΓΟΡΕΣ – ΤΡΟΙΚΑ – Ε.Ε. για να καταλάβουν όλοι ότι δεν θα παίξουμε το «chicken game» και να είναι έτοιμοι γιατί ερχόμαστε …..Συριζα ante Portas!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου