Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Με το πουκάμισο ριχτό


Χρόνια τώρα κυκλοφορώ με το πουκάμισο απέξω. Κανείς δεν μου έδινε σημασία. Σήμερα, καθώς μάλιστα φορούσα ένα βαρύ ορειβατικό πουκάμισο πηγαίνοντας σε δημόσια υπηρεσία κάποιοι γνωστοί μου, μόλις με βλέπουν άρχισαν τα γελάκια. Μου  λένε «τι έγινε ρε Μιχάλη και έχεις το πουκάμισο απέξω»; «Γιατί ρε παιδιά απαντώ, είναι τόσο σημαντικό; Εδώ και χρόνια σε τελευταία ανάλυση αυτές είναι οι ενδυματολογικές μου προτιμήσεις. Το λεγόμενο casual style
Επειδή τώρα το πλασάρει ο νέος υπουργός Οικονομικών, δεν σημαίνει ότι αλλάξαμε και βλέπουμε τον κόσμο από την μια μέρα στη άλλη διαφορετικά. Μόνο που φοβάμαι πως αρχίζουμε να βλέπουμε την χώρα έξω από την στενωπό της ελεγχόμενης χρεοκοπίας και αρχίζουμε να φαντασιωνόμαστε εικόνες από το πρόσφατο παρελθόν του ευδαιμονισμού και την επιστροφή στο παράδεισο. Παρά το γεγονός της προειδοποίησης για λιτό βίο. Και αυτή η προειδοποίηση έχει αξία γιατί έτσι και κάνουν ότι μας βγάζουν από την πρίζα οι πιστωτές μας έχουμε τελειώσει.
Για αυτό να μην μας μπερδεύουν οι στιλιστικές και ενδυματολογικές προτιμήσεις του υπουργού εθνικής οικονομίας του Γιαν(ν)η ( Βαρουφάκη και να μένουμε στη ουσία των γεγονότων και στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα και δεν πρόκειται να αλλάξουν από την μια μέρα στη άλλη ανεξάρτητα αποτελέσματος από τις διαπραγματεύσεις, που εκτός των άλλων απαιτούν χρόνο.

artemakism@ameksa.gr       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου