Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Η νομιμοποίηση δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από ευθύνες.Όταν η οικονομία έχει βουλιάξει στη στασιμοχρεοκοπία, είναι λογικό να περιορίζεις τα μέσα για να πετύχεις πλεονάσματα στην αύξηση της φορολογία ή στην μείωση των δαπανών. Δηλαδή μόνο σε δημοσιονομικές πολιτικές.
Αυτή η κυβέρνηση αρνείται κάθε ιδέα μείωσης δαπανών αδυνατώντας να βάλει την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, ή επειδή χάλασε το ελατήριο του πρωθυπουργού, ή επειδή πέφτει συνεχώς θύμα των ιδεοληψιών των διαφόρων υπουργών της, καθιστώντας την αναξιόπιστη στους επενδυτές, ή λόγω του κρατισμού της.
Το μόνο που της μένει είναι να μας πεθάνει   στους φόρους και όπου αντέξουμε. Είμαστε η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ που αυξάνει την φορολογία της, σε περίοδο ύφεσης μάλιστα.  Όποιος τους ψήφισε πιστεύω να αντιλαμβάνεται πλέον ότι η ζημιά είναι τεράστια όχι μόνο για την τσέπη του αλλά πάνω από όλα για την χώρα.
Καθυστέρησαν την επιστροφή στην ανάπτυξη και την έξοδο από την ύφεση για τουλάχιστον δύο χρόνια. μας φόρτωσαν το τρίτο μνημόνιο πάνω από 100 δις και οδήγησαν την χώρα στο περιθώριο των εξελίξεων τόσο όσον αφορά τις θετικές εξελίξεις με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όσο και τα μηδενικά επιτόκια της ΕΚΤ.
Αυτό λέγεται λίαν επιεικώς εθνική καταστροφή. Η νομιμοποίηση  μιας κυβέρνησης δεν την απαλλάσσει από τις τεράστιες πολιτικές της ευθύνες που δεν είναι μόνο οικονομικές. Όταν μάλιστα το αφήγημα της στηρίχτηκε σε τεράστια ψέματα που εξαπάτησαν τους πολίτες για την υφαρπαγή της ψήφου τους.  
Ο νέος προϋπολογισμός λιτότητας με νέα μέτρα 3,3 δις μεταφοράς από την κατανάλωση στα ταμεία του κράτους είναι το αποτέλεσμα της επιδείνωσης της οικονομίας από τους άστοχους και ανερμάτιστους χειρισμός της κυβέρνησης το 2015.  Ο μόνος υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του και κανείς άλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου