Σελίδες

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα όπως παρουσιάζεται μέσω της κοινωνικής δικτύωσης και στον τοπικό τύπο

Κατάταξη Οικονομικών Σχολών
Ούτε ένα από τα Πανεπιστημιακά μας ιδρύματα δεν συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 75 καλύτερων business Schools in Europe στο rankings (κατάταξη) του 2013 της εφημερίδας Financial Times. Όταν μάλιστα μεταξύ των επονομαζόμενων χωρών PIIGS η Ισπανία είναι στη 2η καλύτερη θέση με το IE Business School και στην 6η με το less Business School, η Ιταλία στη 8η θέση με το SDA Bocconi και 38η με το Pοlitecnico di Milano School of Management, η Πορτογαλία στη 25η θέση με το Catolica Lisbona School of Business και 36η με το Nova School of Business and Economics και η Ιρλανδία στη 34η θέση με το University College Dublin:Smurfit.
Μόνο η χώρα μας δεν εμφανίζεται στη κατάταξη των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Ευρώπης, μάλλον επειδή ο κάθε Πελεγρίνης μαζί με τις διορισμένες ρουσφετολογικά συντεχνίες των διοικητικών υπαλλήλων προτιμά να τα κρατά ΚΛΕΙΣΤΑ!!!!

Εμείς σας έχουμε στο χέρι και όχι εσείς
Θέμα οι «απόλυτες βεβαιότητες» μιας Αριστεράς που πιστεύει στο βολονταρισμό και μόνο μέσω της «νωπής λαϊκής εντολής» σαν της μόνης και αναγκαίας ικανής προϋπόθεσης για την λύση των προβλημάτων της χώρας.
Τελικά πως ο Γιώργος Σταθάκης με την συνέντευξη του στην τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα zarpa.gr «ανατρέπει την πολιτική ορθότητα της αριστεράς» δεν μπορώ να το αντιληφθώ!
Αυτό όμως που είναι απόλυτα φανερό, είναι ότι συνεχίζει τις «προβλέψεις» σαν οικονομολόγος στη νέα φάση που βρίσκεται η κρίση. Πιστός στο δόγμα ότι «οικονομία πάνω από όλα είναι πρόβλεψη». Μέχρι το 2012 οι «προβλέψεις» του ήταν για έξοδο της χώρας από το Ευρώ και παράλληλα διάλυση της Ευρωζώνης, σε απόλυτη σύμπνοια με όλους τους Αγγλοσάξονες ειδήμονες. Αυτό τελικά δεν επαληθεύτηκε!  Σήμερα «προβλέπει» a priori κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άραγε με ποιους, αλλά το σημαντικότερο την ντε φάκτο επιβολή και αποδοχή από τους εταίρους μας  των προτάσεων και θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ! Με το τρομερό επιχείρημα του «εκβιασμού» «ότι δεν πρόκειται να πάρετε δεκάρα από το χρέος μας και σας έχουμε στο χέρι γιατί δεν μπορείτε να μας διώξετε και από το Ευρώ και την Ευρωζώνη γιατί το κόστος είναι τέτοιο που δεν σας συμφέρει!» Αυτό συνοψίζεται στη θέση «ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ»(!)
Και όσο και αν συμφωνούμε ότι οι πολιτικές καθορίζονται από τα οικονομικά συμφέροντα, δεν μπορείς να μην παίρνεις υπόψη σου ότι ανήκεις σε μια Ένωση, που παρά τις όποιες αδυναμίες και ατέλειες της, υπάρχουν μεταξύ των εταίρων δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Από πότε η αποθέωση της «Ελληνικής Μαγκιάς» γίνεται δυστυχώς η κυρίαρχη πολιτική θέση της «ριζοσπαστικής αριστεράς» στις σχέσεις της χώρας με τους εταίρους της. Μήπως από τότε που η ιδεολογία του εθνικολαϊκισμού  έγινε η επίσημη ιδεολογία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς την οποία υπηρετεί με μεγάλη συνέπεια, καλύπτοντας έτσι και το κενό του πάλαι ποτέ «βαθέως Πασοκ»; Αν αυτή είναι η «ανατροπή» τότε ναι και συμφωνούμε με τον τίτλο της συνέντευξης.

Αριστερά της ευθύνης;
Από το τοπικό ρεπορτάζ στα Χ.Ν. για τις προσυνεδριακές διαδικασίες της ΔΗΜΑΡ και την συνέντευξη τύπου, που έδωσαν στελέχη της:
Υπάρχει μια σοβαρή λογική ασυνέπεια ιδιαίτερα όσο αφορά τις Ευρωεκλογές. Στη δήλωση αναφέρεται «κανένα κόμμα δεν μπορεί συγχρόνως να είναι σε δύο πόλους. Και στον Κυβερνητικό και στον Τρίτο». Δηλαδή αγαπητοί σ. της ΔΗΜΑΡ το ΔΚ της Ιταλίας της κυβέρνησης Λέττα, ή το SPD που συμμετέχουν σε κυβερνήσεις συνασπισμού με την κεντροδεξιά δεν θα πρέπει να κατεβούν στις Ευρωεκλογές υπό το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα; Αλλά με ποιους; Μήπως με το Ευρωπαϊκό Συντηρητικό Κόμμα; 
Τι είδους λογική είναι αυτή «αριστερά της ευθύνης»; Μήπως οι ακροβατισμοί του «εντός – εκτός» ή καλύτερα «λίγο μνημόνιο και πολύ αντι-μνημόνιο» οδηγεί σε επικίνδυνους ατραπούς;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου