Σελίδες

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η δημοσιοποίηση στοιχείων μακροοικονομικών μεγεθών της Ελληνικής Οικονομίας και τα Κόμματα

Η Ελληνική Οικονομία είναι υπό Επιτήρηση από την ΤΡΟΙΚΑ
Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει σοβαρά ότι μπορεί να παραποιήσει τα οικονομικά στοιχεία της Ελληνικής Οικονομίας.
Πολύ περισσότερο για την ΕΛΣΤΑΤ
Θα σταματήσει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ δια των εκπροσώπων του, να αυτοαναιρείται ότι αποτελεί τη επόμενη κυβερνητική λύση σε αυτή την χώρα, και να δηλώνει με κάθε ευκαιρία για μαγειρέματα, παραποίηση των στοιχείων και δημιουργικές λογιστικές;
Αν τα στοιχεία διαψεύδουν σε ορισμένες περιπτώσεις τις πολιτικές τους, δεν φταίνε τα στοιχεία αλλά οι πολιτικές τους που δεν βγαίνουν.
Για την δημοσίευση των προσωρινών στοιχείων 2ου τριμήνου 2013 για ύφεση -3,8% του ΑΕΠ, δήλωσαν για «παραποίηση στοιχείων» και «δωράκι» στο Σαμαρά ενόψει ΔΕΘ από την ΕΛΣΤΑΤ.
Ενώ για τα στοιχεία του υπ. Οικονομικών για το πρωτογενές πλεόνασμα 2,9 δις 8μήνου 2013, σήμερα δηλώνουν ότι είναι αποτέλεσμα «δημιουργικής λογιστικής» δηλώσεις Ε. Τσακαλώτου.
Τα στοιχεία είναι στη διάθεση όλων για να μελετηθούν. Ότι η χώρα σημείωσε σημαντικές επιτυχίες στη δημοσιονομική σταθερότητα και παγκόσμιες πρωτιές όσο αφορά την μείωση του ελλείμματος έχει ήδη καταγραφή στην οικονομική ιστορία και αναγνωρίζεσαι από παντού.
Ας μην εμφανιζόμαστε λοιπόν μικρόψυχοι, όταν μάλιστα θέλουνε να διεκδικήσουνε την ψήφο του λαού. Σε τελευταία ανάλυση το όποιο «πλεόνασμα» είναι αποτέλεσμα των τεράστιων θυσιών του Ελληνικού λαού. Ούτε η πλειοψηφία των πλουτοκρατών αυτής της χώρας έχει συμβάλει αλλά ούτε και οι μόνιμοι φοροφυγάδες. Γι’ αυτό αποτελεί ύβρις απέναντι στου μισθωτούς, συνταξιούχους τους εργαζόμενους γενικότερα αλλά και σε όλους εκείνους που πληρώνουν τους φόρους τους και αγωνίζονται και αγωνιούν για το ξεπέρασμα της κρίσης και την ανασυγκρότηση σε νέες βάσεις αυτής της χώρας. Η μη αναγνώριση μιας εθνικής επιτυχίας, που σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Και όχι σαν τρόπαιο του ενός ή του άλλου κόμματος. Δυστυχώς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν το αντιλαμβάνονται. Κυριαρχεί «ο κομματικός πατριωτισμός» ένα από τα αρνητικά κατάλοιπα της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας.  Μπορεί η κριτική να περιορίστηκε στη αξιωματική αντιπολίτευση αλλά αφορά το σύνολο των κομμάτων της αντιπολιτεύσης.

Αρτεμάκης Μιχάλης
Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου